02.01.2009

Primaria comunei Rogova


Comuna Rogova este in judetul Mehedinti pe drumul national DN 56 A la 25 km de orasul Drobeta Turnu-Severin si la 7 km Vinju Mare.


Are in administratie satele : Rogova si Poroiniţa,cu o populatie de 1500 locuitori.

Suprafata comunei este de 2320 ha. din care intravilan 320 ha iar extravilanul de 2000 ha.
Are un numar de 800 de gospadarii individuale cu o primarie,o scoala generala de 8 ani si o gradinita.
Activitati specifice zonei sunt agricultura si zootehnia.
Codul postal este 227420,cu urmatoarele coordinate geografice: latitudine (grade): 44°.46’ 67”, longitudine (grade, minute si secunde): 22°48’ 00”.
Se invecineaza cu urmatoarele localitati Livezile, Vinjulet, Hinova, Poroina, Traian.

Comuna Rogova se afla situata in judetul Mehedinti la 20 km de orasul Drobeta Turnu Severin si la 7 km दे orasul Vinju Mare pe DN 57A ce leaga Drobeta Turnu Severin de Calafat।

Documentul de atestare a comunei Rogova il constituie Hrisovul din 18 decembrie 1539 prin care Radu Paisie Voievod al Tarii Romanesti intareste marelui armas Dietco si fiilor acestuia stapinirea peste Rogova si hotarul acesteia.

In anul 2009 se implinesc 470 de ani de atestare documentara.

Existenta localitati vine din timpuri mai vechi fiindca pozitia sa geografica a intrunit toate conditiile dezvoltatii unei vieti economico-sociale in urma descoperirile arheologice


Parc de distracţii în Rogova

În comuna Rogova, judeţul Mehedinţi, a fost amenajat, în numai o lună, un parc de distracţii. „Am reuşit să terminăm lucrarea, să aducem leagăne, tobogane, băncuţe şi să plantăm pomi. Este pentru prima dată când în comuna Rogova se amenajează un parc de distracţii“, a spus primarul comunei, Ion Balaure.

Şi oamenii sunt mulţumiţi. „S-a gândit foarte bine domnul primar să ne facă un parc în comună. Chiar aveam nevoie de un loc de joacă pentru copii“, a spus un localnic.

http://www.gds.ro/Eveniment/2008-12-19/Scurte+stiri&hl=Ionut%20NICA&tip=toate



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu